Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΤΕΛΕΙΑ ΠΟΔΙΑ


Το καλοκαίρι πλησιάζει και είδη μας έχει πιάσει πανικός πώς θα βγούμε στη παραλία και θα φορέσουμε το καυτό μας σορτς . Αναμφισβήτητα  τα καλλίγραμμα πόδια είναι όνειρο όλων και το πρώτο σημείο που εστιάζει το μάτι μας. Αν δεν έχετε χρόνο η βαριέστε τις πολύωρες μετακινήσεις για να πάτε σε κάποιο γυμναστήριο υπάρχει λύση, αφιερώστε λίγο χρόνο στο σπίτι και κάντε τις παρακάτω ασκήσεις μέρα παρά μέρα.  

6 top ασκήσεις για τέλεια πόδια, το μόνο που χρειάζεστε 2 μικρές πετσέτες

plie squat: πάρτε 2 μικρές πετσέτες και τοποθετείστε μία στο αριστερό και μία στο δεξί σας πόδι, ανοίγουμε τα πόδια πραγματοποιώντας κάθισμα και επιστέφουμε με μικρό αλματάκι κλείνοντας  πάλι τα πόδια. Κάντε 3 set 15-20 επαναλήψεις .  
lunges: τοποθετείστε μία πετσέτα στο ένα πόδι και αφήστε να γλιστρήσει  προς τα πίσω μέχρι το μπροστινό γόνατο να έρθει σε ορθή γωνία , επιστέφουμε στην αρχική θέση και επαναλαμβάνουμε. Κάντε 3set 15-20 επαναλήψεις στο κάθε πόδι. 
cross lunges: πατάμε μία πετσέτα με το ένα μας πόδι και το περνάμε πίσω από το άλλο διασταυρώνοντας πραγματοποιώντας μικρή στροφή στη λεκάνη , έτσι δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στους γλουτούς.
side lunge: πατάμε μία πετσέτα με το ένα πόδι και το αφήνουμε να γλιστρήσει προς τα πλάγια επιστέφουμε στην αρχική μας θέση και επαναλαμβάνουμε. Κάντε 3 set 15-20 επαναλήψεις σε κάθε πόδι. 
Plank hip abductors: στηριχτείτε στους αγκώνες η αν είναι εύκολο στις παλάμες και τεντώστε τα πόδια .Τοποθετείστε τις 2 πετσέτες στα πόδια και ανοιγοκλείστε ρυθμικά λίγο περισσότερο από το άνοιγμα των ώμων. Ενεργοποιήστε τους απαγωγούς  και τους μύες του κορμού.
Leg curl: ξαπλώστε σε ένα στρωματάκι τεντώστε τα πόδια και τοποθετείστε κάτω από τις φτέρνες 2 πετσέτες  , σηκώστε τη λεκάνη και λυγίστε τα γόνατα κρατώντας τη λεκάνη ψηλά, ερχόμαστε στην αρχική θέση και επαναλαμβάνουμε . κάντε 3set 15-20 επαναλήψεις .
                              
Την επόμενη μέρα που θα κάνουμε το πρόγραμμα πραγματοποιούμε 1 set στη κάθε άσκηση και περνάμε στην επόμενη χωρίς διάλλειμα μέχρι να ολοκληρώσουμε όλες τις ασκήσεις , επαναλαμβάνουμε άλλους 2-3 κύκλους. Έτσι θα δώσουμε και αερόβια στοιχεία αυξάνοντας τον μεταβολισμό καίγοντας περισσότερες θερμίδες και βελτιώνουμε την καρδιά μας .
Φυσικά πέρα από τη γυμναστική για καλλίγραμμα πόδια  πρέπει να ακολουθούμε και ισορροπημένη διατροφή,  αποφύγετε τις επεξεργασμένες τροφές , τα trans λιπαρά, τη ζάχαρη , το αλκοόλ και προτιμείστε καλές πηγές πρωτεΐνη όπως  λευκά κρέατα , φρούτα , λαχανικά που είναι άφθονα το καλοκαίρι  και πίνετε αρκετό νερό με χαμηλό νάτριο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου